Money Is Our God(Intallation)

EXHIBITION — De-center Re-center 2020

Wij leven in een monetaire bubbel die ieder moment zou kunnen knappen. Toch ben ik van mening dat dit niet het slechtst mogelijke scenario is, maar we moeten ons wel realiseren dat eruit stappen niet zomaar mogelijk is. Ondanks dat het een systeem voor en door mensen is, heb jij hier als individu geen stem in. Het is een religie, je zit erin vast en hebt er geen inspraak op.

Geld wordt als goddelijk middel beschouwd. De best gelukte religie op aarde. We worden van jongs af aan al geïndoctrineerd met het feit dat je later moet gaan werken voor dat ene kleine stukje kostbaar papier. Terwijl dit waarde(loze) stukje goed zelf niks waard is. We zouden weer moeten streven naar het doel en niet naar het middel. Veel Geld hebben heeft dan ook geen zin als je werkt voor het Geld en niet meer voor wat je er mee wilt gaan doen.

Waarom wordt Geld steeds intrinsieker? En waarom veranderd Geld steeds sneller? Digitaal Geld heeft inmiddels zijn opmars gemaakt Het nieuwe betalen doen wij tegenwoordig in eentjes en nulletjes, zonder besef te hebben waar deze vandaan komen en wat voor waarde ze vertegenwoordigen. De abstractie neemt toe en fysiek Geld vervaagt in de letterlijke zin van het woord.

Wij zijn allemaal lid van deze religie en uit dit monetaire systeem stappen is niet mogelijk.

If interested or want more info
mail to →     info[at]jordiverrijdt.com

Money Is Our God (Installation) 2020
Posterdesign (420mm x 594mm)

Booklet (105mm x 148mm)Flyer design made for DE-CENTER RE-CENTER (297mm x 420mm)
Mark
©2021 — Studio Verrijdt